Projektit

Erilaisia projekteja, joissa olen päässyt olemaan mukana, sekä joita olen toteuttanut itsekseni tai opiskeluihin liittyen.

Leikkikaupunki, 2021

Valmistimme Pienoismallirakennukselta tänä keväänä valmistuneen Lauran kanssa asiakastyönä Leikkikaupungin Työväenmuseo Werstaan 11.6.2021 auenneeseen Teollisuusmuseo-näyttelyyn. Suunnittelimme ja toteutimme Tampereen teollistumisen ajan merkittävistä rakennuksista leikkipalikoita, joista voi halutessaan rakentaa vaikka minkälaisen kaupungin. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Työväenmuseo Werstas ja museokeskus Vapriikki ja sen toteuttamiseen on saatu Suomen Kulttuurirahaston Museovisio-apuraha.

Projekti oli super mielenkiintoinen ja monipuolinen. Vaikkei ehkä puusepäntyönä (palikoiden liukuhinhalta tuottaminen ei ole niin mielenkiintoista, vaikka monen mallista palikkaa saikin toteuttaa), mutta työhön kuului paljon muutakin. Saimme melko vapaat kädet suunnitteluun ja toteutukseen, vaikka koko projektin läpi olimme tiiviissä yhteydessä Werstaan puolen tiimin kanssa. Mielenkiintoisinta ja haastavinta oli piirtää ja toteuttaa rakennukset niin, että ne toimivat palikoina, mutta olivat silti vielä tunnistettavissa.

Palikat ovat koivua ja ne on käsitelty likaa ja vettä hylkiviksi puuvahalla.

Tv-taso, 2021

Inspiraatiota muotoiluun saatiin paljon Kiteen huonekalutehtaan senkistä, jotta sopii hyvin yhteen sisustuksessa jo olevan vitriinin kanssa.

Rungossa ja laatikossa on kauniina yksityiskohtina käsin tehdyt sinkat. Kanteen ja reunoihin ajettiin urat keventämään ilmettä. Takalevy toteutettiin peilirakenteena. Kaunista takapuolta ei ole pakko piilottaa seinää vasten, vaan tasoa voi hyvin käyttää myös tilanjakajana

Taso on valmistettu kokonaan koivusta ja käsitelty Osmo Colorin puuvahalla mahdollisimman koivun väriseksi. Laatikoiden kiskot ovat Blumin Movento -merkkiset.

Vapaa-ajan asunnon kaiteet, 2020

Koulun asiakastyönä kaiteet kesäasunnolle. Tein projektin yhdessä Susannan kanssa.

Kaiteet tehtiin osana asiakastyö opintokokonaisuutta ja onnistuivat todella hyvin. Suunnitelmat tehtiin asiakkaan toiveiden mukaan, visualisoinnit kohteesta on mallinnettu Blenderillä.

Tolpat, käsijohteet ja poikkipuut ovat massiivikoivua, ristikko cnc-jyrsittyä HDF-levyä.

Shopping Cart