Christa Eloranta

Sisustus- ja tekstiilimuotoilu, hienopuuseppä sekä monipuolinen käsityöläinen

Utelias mieli ja malttamaton luonne

Olen asunut Suomessa viidessä eri kunnassa, sekä kiertänyt Australiaa vuoden. Työskennellyt ravintoloissa Kotkasta Kittilään ja nyt opiskelen itselleni neljättä tutkintoa.

En juuri malta jäädä odottamaan asioita tapahtuviksi, vaan pyrin itse edesauttamaan muutosta, jos se on mahdollista ja koen sen tarpeelliseksi. Sama pätee projekteihin, innostun nopeasti ja innostuessani saan asioita aikaiseksi.

Olen kiinnostunut vähän kaikesta, mutta varsinkin käsitöihin suhtaudun intohimoisesti. Neulomaan olen oppinut ennen kuin lukemaan ja puukkokin minulla on ollut aivan lapsesta.

Tällähetkellä tavoitteeni on syventää käytännön osaamistani ja perehtyä erilaisiin materiaaleihin syvemmin. Minun olisi tarkoitus valmistua hienopuusepäksi vuoden vaihteessa ja uusia tuulia haistellaan jatkuvasti.

Inspiraatiota ympäristöstä

Olisi mielenkiintoista tavata muotoilija tai luovan alan ammattilainen, joka ei saisi inspiraatiota ympäristöstä. Suomessa luonto on kaikkialla, joten siitä vaikuttuminen on itsestäänselvää. Kukaan ei ole tyhjiössä, joten ympäröivät asiat vaikuttavat väkisinkin.

Minun ympäristöäni kuosisuunnittelussa ja visuaalisessa työssä on luonto metsineen ja peltoineen. Myös kaupunkiympäristöt ovat inspiroivia. Viehätyn kontrasteista ja materiaaleista.

Muotoilijana ympäristöäni ovat kompaktit tilat ja helposti muuttaminen, käytännöllisyys ja monikäyttöisyys, myös kestävyys ja korjattavuus. Olen aikuisiällä muuttanut vähintään kerran vuodessa, ja työskennellyt pääasiassa matalapalkka-aloilla (tai opiskellut), joten olen oppinut arvostamaan tavaroiden laatua ja monipuolisuutta.

Olen pikkuhiljaa huomannut, että kannattaa tehdä asioita, joita itse kokee hyödyllisiksi tai kauniiksi. On todennäköistä, että ne silloin ovat hyödyllisiä ja viehättäviä jonkun toisenkin mielestä.

Unelmana elättää itsensä tekemällä siistejä juttuja

Tällä(kin) hetkellä etsin sitä ”omaa juttua”. Teen käsitöitä ja opiskelen artesaaniksi. Toisaalta haaveilen myös kirjoittamisesta, matkustamisesta ja seikkailuista.

Unelmoin, että valmistumisen jälkeen – miksei jo ennenkin – pääsisin toteuttamaan itseäni monipuolisesti. Kyllästyn ihastuttavan nopeasti, joten haalimalla monipuolisesti osaamista vähän kaikesta toivon, että saisin myös olla mukana monen laisissa projekteissa, erilaisissa rooleissa.

Tällä hetkellä – paitsi että toteutan itselleni verkkosivua – työstän puutuotteita sisältävää mallistoa osana opintoihin liittyvää koulutussopimusjaksoa. Olen myös toteuttamassa yhtä museoprojektia, josta varmasti kerron myöhemmin tarkemmin. Jatkan myös jo muutaman kesän työn alla ollutta ikkunoiden kunnostusprojektia.

Eli toisaalta voisi sanoa, että toteutan unelmaani.

Shopping Cart