Hoito-ohjeet

Huolellisella käytöllä ja tarvittaessa tehtävillä huoltotoimenpiteillä saadaan tuotteet kestämään vuosikymmeniä.

Puutuotteet

Koivu, saarni, tammi, mänty

Leikkuu- ja tarjoilualustat

Tuotteita, joissa on kaiverrus ei kannata käyttää kovin tahmaavien tai nestemäisten ruokien tarjoiluun. Parhaiten saat pinnan puhdistettua harjaamalla tai pyyhkimällä kostealla.

Leikkuu- ja tarjoilualustat on käsitelty parafiiniöljyllä, joka on hajuton, mauton ja väritön öljy. Öljy muodostaa kosteutta ja likaa hylkivän pinnan. Käytössä ja pesuissa tuote kuitenkin kuluu puun pinnasta ja tuotteen voi tarvittaessa käsitellä uudelleen.

Jos tuntuu, että tuote imee normaalia enemmän kosteutta tai tuntuu, ettei se kuivu kunnolla, kannattaa se öljytä uudelleen. Öljyn voi levittää kuivalle pinnalle rätillä, sienellä tai siveltimellä. Öljyä voi levittää niin paljon kuin tuote imee ja antaa öljyn imeytyä vielä hetken (n.15min). Pyyhi ylimääräinen öljy puhtaalla rievulla tai paperilla ja anna kuivua seuraavaan päivään. 

Saippua-alustat

Saippua-alustat on käsitelty Osmo Colorin puuvahalla likaa ja vettä hylkiväksi. Tuote on sekoitus luonnonöljyjä ja myrkytön.

Saippua-alustan voi pestä tarvittaessa käsin. Olisi hyvä että se pääsee käytössäkin toisinaan kuivumaan – ei ainakaan lilluisi vedessä pitkiä aikoja.

Jos tuntuu, ettei tuote oikein tahdo kuivua ja imee itseensä vettä, voi sen käsitellä uudelleen. Vahan saa parhaiten levitettyä kuivalle ja puhtaalle pinnalle siveltimellä. Puuvahan on hyvä antaa vaikuttaa hetki. Pyyhi ylimääräinen vaha puhtaalla rievulla tai paperilla. Anna kuivua seuraavaan päivään.

Tekstiilituotteet

Keittiöpyyhkeet

100% puuvilla

Kankaat on painettu digiprintillä Latviassa. Pesuohjeet ovat kankaan toimittajan antamat. Noudattamalla ohjeita varmistetaan värien säilyminen.

Kankaista saattaa irrota väriä – kannattaa pestä saman väristen kanssa.

Penaalit ja pussukat

100% puuvilla, kierrätysmateriaalit

Omasta kuosistani tilaamani kankaat on painettu digiprintillä Latviassa. Pesuohjeet ovat kankaan toimittajan antamat. Noudattamalla ohjeita varmistetaan värien säilyminen.

Pussukoissa ja penaaleissa on käytetty myös kierrätysmateriaaleja ja vuori ja päällikangas saattavat olla kovastikin eri värisiä. Miedolla lämmöllä pestessä ehkäistään myös eri tahtinen kutistuminen.

Kankaista saattaa irrota väriä – kannattaa pestä saman väristen kanssa.

Neuleet

100% suomenlampaan villa
100% merinovilla

Villa on luonnostaan likaahylkivä materiaali ja yleensä tuuletus riittää pitämään neuleen raikkaana. Neuleen voi myös pakastaa. Tahroista riippuen ne voi joko kuivuttuaan harjata irti neuleesta tai pestä hellävaraisesti mahdollisimman nopeasti.

Neuleen harjaaminen vaateharjalla ehkäisee sen nukkaantumista. Syntyneen nukan voi poistaa harjaamalla tai tarvittaessa nukkakammalla tai -kivellä.

Villavaatteiden pesuun suosittelen vain käsin pesua. Tarvittaessa voi käyttää mietoa pesuainetta. Kuivataan tasossa venymisten välttämiseksi.

Shopping Cart